BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kostbar 3Com-fusjon

3Com har i samtaler med amerikanske børsmyndigheter uttalt at fusjonen med U.S. Robotics vil kunne bety restruktureringskostnader for 3Com på tilsammen 2,8 milliarder kroner.

Øystein Kvistad
2. sep. 1997 - 14:31

De to selskapenes generalforsamlinger vedtok onsdag 11. juni å fullføre fusjonsplanene - en sammenslåing som antas å være verdt pluss/minus 60 milliarder kroner.

I en finansrapport 3Com nylig presenterte for de amerikanske børsmyndighetene, heter det at det nye fusjonerte selskapet vil måtte regne med restruktureringskostnader på mellom 325 og 375 millioner dollar, altså opptil 2,8 milliarder kroner, melder Reuters.

3Com sa at de ikke-periodiske kostnadene vil bli utgiftsført fra første fiskalkvartal, som begynte 1. juni.

I forrige måned ble det kjent at 3Com planlegger å fjerne 800 stillinger som et resultat av sammenslåingen med modemprodusenten U.S. Robotics (USR).

- Av 3Coms samlede arbeidsstyrke på 13.500 ønsker selskapet å si opp 600 faste og 200 midlertidig ansatte i løpet av året, bekreftet talskvinne Leslie Davis i 3Com. Det er spesielt de sentraliserte avdelingene som vil bli berørt. Dette inkluderer avdelinger for finans, sikkerhet og markedsføring.

3Com vil gi de oppsagte lønn for seks måneder og dekke deres eventuelle medisinske utgifter i to måneder.

3Com har tidligere sagt at finans ventes å holde seg på linje med hva analytikere tidligere har beregnet, til tross for fusjonen og relaterte avgjørelser.

Likevel mener analytikeren David Takata ved Gruntal & Company at antallet oppsigelser er stort. Han regner med at fusjonen vil føre til lavere fortjeneste i et kvartal eller to, for deretter å overgå analytikernes forventninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.