Kostbar tabbe for stor serverleverandør

Satte sinnene i kok hos Opera Software.

Kostbar tabbe for stor serverleverandør

Satte sinnene i kok hos Opera Software.

Da Opera Software skulle bygge sitt serverrom i Oslo for blant annet Opera Mini-tjenesten, fikk selskapet tilsendt testeksemplarer av servere fra flere leverandører.

Hallvord R. M. Steen ved Opera Software forteller i et blogginnlegg at én av de potensielle leverandørene, som skal være blant verdens største maskinvareselskaper, virkelig hadde unngått å gjøre hjemmeleksen sin.

Da Operas systemadministrator startet opp serveren for å teste det webbaserte administrasjonsgrensesnittet, dukket det opp en enkelt JavaScript-dialog som virkelig hisset opp alle i selskapet, inkludert CTO Håkon Wium Lie.

De fleste vil kanskje greie å gjette hva dialogboksen fortalte, men vi kan avsløre så mye at det dreier seg om nettleserkompatibiliteten til administrasjonsverktøyet. Detaljene finnes i det nevnte blogginnlegg.

Ifølge Steen kostet denne ene meldingen den aktuelle serverleverandøren millioner av norske kroner i tapt salg. Han har ikke oppgitt hvilken leverandør det er snakk om, men det skal være en av de største på både server- og pc-produkter.

Bilde fra Opera Softwares serverrom i Oslo. Foto: Per Ervland
Bilde fra Opera Softwares serverrom i Oslo. Foto: Per Ervland Bilde: Per Ervland

Operas serverrom, som er gjengitt med flere bilder i denne bildeserien, inneholdt omtrent 250 servere fra i alle fall HP da digi.no var på besøk for halvannet år siden. Antallet er trolig langt høyere i dag.

    Les også:

Til toppen