BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kostet flere millioner

Nettverkskort røk.

Tirsdag sto togene over hele landet etter at en nettverksfeil i en server dro ned hele sambandet. Nå har NSB summert opp regningen.
Tirsdag sto togene over hele landet etter at en nettverksfeil i en server dro ned hele sambandet. Nå har NSB summert opp regningen. Bilde: NSB
11. sep. 2013 - 13:34

Oslo (NTB): Feilen på sambandet som førte til at alle tog sto i over to og en halv time tirsdag, koster togselskapene flere millioner kroner.

NSB måtte kaste seg rundt og ordne alternativ transport for tusenvis av reisende da et nettverkskort i en server streiket og førte til at sambandet mellom togene og togleder brøt sammen tirsdag i 9-tiden. Busser og taxier ble rekvirert.

– Anslaget nå er rundt fire millioner kroner. Det er ikke et eksakt beløp, men det er ikke langt unna fasiten, sier kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB til NRK.

Han forteller at NSB er «veldig fleksible» med å refundere kostnader kunder hadde i forbindelse med oppfordringen om å forsøke å finne egne transportløsninger.

Hos Flytoget sier kommersiell direktør Sverre Høven at alternativ transport kostet selskapet flere hundre tusen kroner.

Ettersom togselskapene ikke betaler for å kjøre på sporene, kan de heller ikke kreve erstatning fra Jernbaneverket, sier pressevakt Arvid Bårdstu.

Jernbaneverket er i ferd med å bygge opp en ny operasjonssentral som skal gjøre nødradiosystemet mer robust. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra