RESULTATERFINANS

Kostnadskutt kveler Ericsson

Verdens største leverandør av nettutstyr opplever svært tunge tider.

23. okt. 2009 - 09:14

Verdens største leverandør av nettutstyr, svenske Ericsson, leverte i går kvartalstall langt under analytikernes forventninger.

Fra tredje kvartal i fjor falt omsetningen 6 prosent til 46,43 milliarder svenske kroner (rundt 39,4 milliarder norske kroner, etter dagens kurs på 84,8. eller 7,04 milliarder dollar).

Resultatet ble redusert med 71 prosent til 810 millioner svenske kroner.

Analytikerne hadde ventet en omsetning på 50,95 milliarder svenske kroner, og et resultat på 1,65 milliarder.

Regnskapet for tredje kvartal er belastet med 2,7 milliarder kroner fra kostnadskuttene som ble vedtatt i januar og som skal vare ut neste år. Gjennom flere kvartaler vil kuttene belaste regnskapet med til sammen 6 til 7 milliarder kroner. Innen annet halvår 2010 skal de årlige kostnadene være redusert med 10 milliarder kroner.

Regnskapet er også belastet med et tap på 1 milliard kroner fra underskuddet i mobilleverandøren Sony Ericsson som Ericsson eier halvparten av sammen med Sony. I forrige uke leverte Sony Ericsson et kvartalsregnskap med et underskudd på 164 millioner euro.

Tallene sendte Ericsson-aksjen ned 7,2 prosent.

Harde økonomiske tider har ført til svært store problemer for leverandører av utstyr for mobil telekommunikasjon. En annen som sliter er Nokia Siemens Networks: Nokia skrev nylig verdien av sin investering i Nokia Siemens med 1,4 milliarder dollar grunnet dårlige utsikter for driften. I tillegg har, som kjent, den kanadiske giganten Nortel kollapset helt, og er i ferd med å selge seg stykkevis og delt til spottpris.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.