KPN Qwest tapte mindre enn ventet

Det amerikansk-nederlandske teleselskapet KPNQwest tapte 45,4 millioner euro i årets første kvartal, etter en dobling av omsetningen til 162,7 millioner euro.

Om en regner per aksje økte KPNQwest International tapene fra 6 til 10 cent per aksje, fra 27,7 til 45,4 millioner euro i årets første kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Tapene er imidlertid mindre enn ventet. Bloomberg News har sammenholdt seks estimater som endte på en snitt på minus 71,9 millioner euro. Resultatet førte til sterkt økende aksjekurs mandag.

Selskapet bruker mindre penger på å kjøpe kapasitet fra andre selskap ettersom selskapets egen IP-infrastruktur i Europa bygges ut, og planen nå er at dets 20.000 kilometers europeiske fibernett skal være klar i løpet av året. Oslo knyttes til nettet før sommeren.

Omsetningen økte sterkt til 162,7 millioner euro, og tror det samlede salget i år vil komme opp i 780 millioner euro, med overskudd mot slutten av neste år.

- Vi tror vi kan møte de finansielle målsetningene vi har satt oss for 2001, med en årsomsetning på omkring 780 millioner Euro og EBITDA positive resultater i fjerde kvartal, sier konsernsjef i KPNQwest, Jack McMaster i en pressemelding.

Til toppen