KPNQwest bør stenge nettjeneste

Et norsk nettsted har publisert grove rykter om kronprins Haakons kjæreste. Advokat Henrik A. Jensen (bildet) mener at KPNQwest, som risikerer straff for medvirkning, bør fjerne tjenesten fra sine servere.

Tirsdag ettermiddag publiserte et norsk nettsted ryker av særdeles grov karakter om Mette Marit Tjessem Høiby, også kjent som Kronprins Haakons kjæreste. Etter å ha sett oppslaget mener jurist Henrik A. Jensen, advokatfullmektig ved Jussnett, at oppslaget kan være injurierende etter straffelovens paragraf 2.47.

Dermed havner nettstedets Internett-leverandør, KPNQwest (tidligere EUnet), i en klemme. Advokat Jensen mener at KPNQwest må stenge serveren til nettstedet, hvis de ikke vil risikere å gjøre seg skyldige i medvirkning til brudd på norsk lov.

- Dette kan havne innenfor finjussen, men jeg vil helt klart oppfordre KPNQwest til å stoppe dette nettstedet. Dette handler ikke bare om juss, men også moral, sier Jensen til digitoday.no.

Administrerende direktør i KPNQwest, Per Brose, sier til digitoday.no at selskapet nå ser gjennom saken med sine advokater. Før advokatene har behandlet materien kan ikke han si noe om hva som vil bli nettstedets videre skjebne.

Brose sa tidligere i dag til digitoday.no at KPNQwest vil kontakte nettsiden og be dem ta vekk innholdet viss det viser seg at dette strider mot norsk lov.

Hvis ikke innholdet blir fjernet, sa Brose, kommer KPNQwest til å "svært sterkt vurdere om tjenesten skal fjernes."

- Jeg vet ikke hva vi skal gjøre, da. Jeg har ikke tenkt på det, sier redaktøren av tjenesten som kom med ryktene tirsdag. Redaktøren sier at dette er en hypotetisk situasjon og at han eller redaksjonen ikke har blitt kontaktet av KPNQwest.

P.S: digitoday.no har bevisst utelatt navnet på nettstedet i denne saken. Grunnen er at digitoday.no ikke vil bidra til at rykter av det kaliber som ble presentert av nettstedet tirsdag blir spredd videre, dette med respekt for den berørte part og tredjepart.

digitoday.no kommer til å følge denne saken.

Til toppen