RESULTATERFINANS

KPNQwest har penger til juli

Den kriserammede nederlandske Internett-operatøren KPNQwest har penger til å opprettholde driften av sine nettverk under konkursbeskyttelse frem til 1. juli.

12. juni 2002 - 09:45

Det er ifølge Wall Street Journal uklart hvor store midler KPNQwest har klart å stable på beina, men det er klart at bobestyrer sist torsdag ba KPNQwests kunder om å betale sine regninger så fort som mulig, slik at operatørens nettverk i 18 land kan opprettholde driften.

Det råder imidlertid usikkerhet om KPNQwests hovedkunde og et av morselskapene, KPN NV, er villig til å betale det de skylder. Ifølge Wall Street Journals kilde ble det i løpet av i går klart at KPN hadde "økt betydelig" beløpet man var villig til å betale.

Den amerikanske næringslivsavisen mener KPNQwest har utestående fordringer på over 50 millioner euro - over 370 millioner norske kroner.

Foruten KPN er det fire andre store aktører som skylder mye penger: Det andre morselskapet Qwest Communications International Inc. er en av dem, dataselskapene Hewlett-Packard og Dell to andre, og den hollandske banken ABN Amro Holding NV den fjerde.

Bobestyrer forsøker å gjøre KPNQwest-nettverkets levetid så lang som mulig slik at man får tid til å selge ut så mange deler som mulig av konkurskandidaten før det er for sent.

I Norge løste saken seg i forrige uke, da Catch Communications kjøpte KPNQwest Norway.

Les mer om den norske løsningen:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.