KPNQwest nekter å være sensurorgan

KPNQwest vil ikke stenge nettjenesten som tirsdag publiserte rykter om kjæresten til Kronprins Haakon. Grunnen er at selskapet ikke vil gjøre seg til sensurorgan for hva som finnes på nettet.

Den norske nettjenesten Jetzet.com som tirsdag publiserte rykter om Mette Marit Tjessem Høiby, også kjent som kjæresten til Kronprins Haakon, risikerer ikke å bli fjernet fra KPNQwest sine servere.

Nettstedet har imidlertid selv bedrevet selvsensur og fjernet relasjonene til sakene fra nettstedet sitt.

Som digitoday.no skrev tirsdag kveld kan KPNQwest risikere å bli stilt medansvarlig hvis noen skulle gå til sak mot nettjenesten. Serverne til nettjenesten står nemlig hos KPNQwest.

Advokat Henrik A. Jensen oppfordret derfor KPNQwest til å ta vekk nettjenestens sider fra sine servere.
- Det er to sider av saken her. Den ene er medvirkeransvaret, og fordi vi er såpass langt ute i verdikjeden, mener vi at det ikke løper noe medvirkeransvar, sier Per Brose, administrerende direktør i KPNQwest, til digitoday.no.


- Men det er den prinsipielle siden av denne saken som er viktig. Vi vil ikke heve oss over redaktøren av denne tjenesten og vi kan ikke fungere som et sensurorgan. Det bør ikke være slik at vi skal fjerne sider på grunn av at vi ikke liker innholdet, sier Brose til digitoday.no.

Dette standpunktet ble klart da KPNQwest hadde snakket med sine advokater om saken.

Les mer om: