KPNQwest nesten konkurs

Den nederlandske Internett-operatøren KPN Qwest, med 80 ansatte i Norge, er nesten konkurs. Mye skal til for å redde selskapet.

KPNQwest er en av mange Internett-leverandørene som shoppet seg store under håp om at Internett-bransjen skulle fortsette sin eventyrlige vekst på slutten av 90-tallet og inn i det nye årtusenet. Her i Norge kjøpte selskapet EUnet og har i dag 80 ansatte.

I USA har en rekke store nettleverandører gått konkurs og her i Europa har flere av de største kabel-TV-selskapene enten veltet eller er i ferd med å gjøre det.

Les også:

KPNQwest har slitt tungt i lang tid, og i dag gikk hele styret av, skriver nyhetsbyrået Direkt.


Selskapets aksje er suspendert fra Amesterdam-børsen og man vurderer nå å søke beskyttelse fra kreditorene mens man leter etter mulige løsninger med bankene.

- Foreløpig er det business as usual har i Norge, sier administrerende direktør i KPN Qwest, Steffen Hellum, til digi.no. Den norske virksomheten er sunn med en betydelig kundebase og vi mener derfor at kundene våre ikke har noe å frykte, mener han og indikerer at kreditorene/nye eiere burde være interessert i å videreføre det norske kontoret.

En konkurs kan påvirke den såkalte Bellboy-saken der Bellboy har valgt Filmweb og deres leverandør KPNQwest som prøvesak for deres patent på nett og telefonhandel.

Les også:

Til toppen