KPNQwest råder kunder til å vurdere alternativer

KPNQwest har trolig sikret penger til drift i noen uker fremover, men råder kunder som VG.no og NRK.no å utrede alternativer

KPNQwest har trolig sikret penger til drift i noen uker fremover, men råder kunder som VG.no og NRK.no å utrede alternativer

Ledelsen hos den konkurstruede Internett-leverandøren KPNQwest er i kreditorforhandlinger og leter etter en ny eier.

Men likviditetskrisen truet med å stenge nettet og driftssentralene til selskapet, noe som ville stengt en rekke av Norges største nettsteder, deriblant VG, NRK og Dagens Næringsliv.

Les også:

Men i en pressemelding i formiddag forteller KPNQwest at man arbeider med å selge biter av selskapet som sikrer driften fremover i noen uker. Disse salgene vil trolig bli gjennomført i morgen.


De mer langsiktige forhandlingene om salg av hovednettet og virksomheten i Europa vil ta tre-fem uker, forteller man.

Men at det spøker for fremtiden er klart. Det er et stort overskudd på internasjonale telelinjer og KNPQwest går derfor til det ganske dramatiske skritt å råde sine kunder til å legge alternative planer. For selskapet innrømmer at det er en risiko for at ingen ønsker å kjøpe selskapet og at det dermed blir oppløst.

- Selskapet fortsetter å tro at det er en stor risiko for at det kanskje ikke er noen underliggende verdi for kreditorene, avslutter man med i pressemeldingen.

Til toppen