KPNQwest skal stenge, men usikkert når

Det kan gå tregt med europeiske nettsteder utover uken. KPNQwest slås nå konkurs, men det er usikkert når nettet skrus av.

Det kan gå tregt med europeiske nettsteder utover uken. KPNQwest slås nå konkurs, men det er usikkert når nettet skrus av.

IT og tele-teknikere over hele Europa jobber på spreng for å koble seg fra den største leverandøren nettverk og sikre seg mot nedetid når KPNQwest-nettet kobles ned. De jobber mot klokken, for på fredag ble det klart at leverandører ikke lenger vil gi selskapet kreditt og levere nødvendige tjenester som for eksempel strøm.

Bostyret, med administrator Eddy Meijer i spissen, forteller at man ikke lenger kan opprettholde nettverket og at det etter mange utsettelser når går mot stenging, skriver det franske nyhetsbyrået AFP sent på fredag. Men han opplyser at det ikke er klart når dette faktisk vil skje.

Bostyret har dermed ikke lykkes å finne noen kjøpere av det omfattende fiberoptiske nettet og alle kundene selskapet hadde. Dette skyldes mye at det er et stort overskudd på nettverkskapasitet i Europa.

AT&T var interessert, men trakk seg.

Her i Norge hevder Catch, som kjøpte KPNQwest Norway, at en stenging av det europeiske nettverket ikke vil få noen betydning for deres kunder og norske nettbrukere - selskapet har sikret seg andre linjer. Men mange spår at det kan bli trafikkork mot europeiske nettjenester når KPNQwest skrur av bryteren.

Les også

Til toppen