KPNQwest taper men selger mer

Det europeiske Internettselskapet KPNQwest rapporterte om et tap på 247 millioner kroner. Men selskapets omsetning mer enn doblet seg i andre kvartal.

KPNQwest, som er et samarbeid mellom det nederlandske teleselskapet KPN og det amerikanske Qwest Communications mener de er på rett vei, rent finansielt.

I andre kvartalsresultatene fikk selskapet et tap på 30,2 millioner Euro, 247 millioner norske kroner. Samme periode året før hadde selskapet et tap på 15,7 millioner Euro, 128 millioner norske kroner.

Selv om tapet ble større i andre kvartal i år enn samme periode i fjor, var resultatet bedre enn det analytikerne hadde fryktet.

Men selskapet hadde en eventyrlig vekst i omsetningen. Selskapet endte andrekvartalet med en omsetning på 105,7 millioner Euro, 864 millioner norske kroner. Dette er en markant økning fra året før da selskapet omsatte for 44,5 millioner Euro, 364 millioner norske kroner.

- Vi har oppfylt løftene vi har kommet med til det finansielle miljøet, og vi har gjort det bedre enn forventet på omsetning, sier en fornøyd finansdirektør i selskapet, Jack McMaster. Det melder Wall Street Journal.

Tallene fra den norske avdelingen av KPNQwest skal komme i løpet av sensommeren.

Til toppen