KPNQwest trekkes inn i Bellboy-saken

Taper Filmweb rettssaken mot Bellboy om patent på Internett-handel, kan Filmweb kreve erstatning fra konsulentselskapet KPNQwest. Men det er langt frem.

Bellboy International setter nå hardt mot hardt for å kreve lisensavgifter for sin patent på Internett. Nå har selskapet sendt sin første stevning, men den ble først sendt til konsulentselskap KPNQwest Norway. For det er tidligere EUnet Media og Jørn Lyseggen som laget løsningen for Filmweb. Senere ble EUnet en del av KPNQwest. Dermed sitter KPN Qwest med et erstatningsansvar ovenfor Filmweb. Men mannen som inngikk avtalen er jobber ikke lengre i selskapet.

- Det var Jørn Lyseggen og ledelsen i EUnet Media som signerte avtalen med Filmweb, forteller Brose, administrerende direktør i KPNQwest.Per Brose er knapp. Han snakker med digitoday.no under en pause i rettssaken han har tatt ut mot tidligere EUnet-sjef Gisle Naurstad.


Brose er også involvert i rettssak mot Lyseggen etter at Lyseggen og en stor gruppe ansatte i EUNet Media forsvant inn i Mogul

- Vi sendte først stevning til KPNQwest, men fikk den i retur. I går sendte vi stevning til Filmweb, men det kan ta langt tid før rettssaken kommer opp. En gang til neste høst, får vi vite av våre advokater, forteller Rolf Wilhelmsen, daglig leder i Bellboy, til digitoday.no.


- Bellboy må saksøke Filmweb. Vi har i kontrakten påtatt oss et ansvar hvis det oppstår tvist eller blir reist sak om krenkelse av rettigheter, men det blir en sak mellom oss og Filmweb. Jeg synes ikke Lyseggen utvist noe dårlig skjønn i denne saken. Han og resten av bransjen var ikke klar over Bellboys krav, sier Brose til digitoday.no.

Til toppen