KPNQwest trenger 6 mrd. til Europa-nettet

Joint venturet KPNQwest er endelig formalisert, og selskapet vil nå skaffe 800 millioner dollar - nesten 6,2 milliarder kroner - for å bygge ferdig Europas største fiberoptiske nettverk.

Joint venturet KPNQwest er endelig formalisert, og selskapet vil nå skaffe 800 millioner dollar - nesten 6,2 milliarder kroner - for å bygge ferdig Europas største fiberoptiske nettverk.

KPNQwest annonserte tirsdag ferdigstillelsen av joint venturet mellom det nederlandske telekomselskapet KPN og amerikanske Qwest, som er en ledende leverandør innen levering av internettbasert data-, tale- og bildekommunikasjon.

Selskapet annonserer samtidig at det forventer å skaffe 800 millioner amerikanske dollar for å fortsette utbyggingen av det fiberoptiske EuroRing-nettverket, som vil dekke nærmere 14.700 kilometer når det er ferdig

Analytikere anslår at markedet for KPNQwest på kommunikasjonstjenester i Vest-Europa vil vokse til 224 milliarder dollar innen år 2001. Venture-selskapet tilbyr allerede et IP-basert fiberoptisk bredbåndsnettverk som strekker seg over 3500 kilometer i Europa.

KPNQwest har 650 ansatte og hovedkvarter i Nederland. Qwest har bidratt med ressurser fra EUnet som er en av Europas ledende Internett-leverandører til bedriftsmarkedet.

KPNQwest er i ferd med å ferdigstille to av de seks selvreparerende EuroRingene, som ifølge en pressemelding fra EUnet er siste nytt innen nettinfrastruktur.

Tilleggsfinansieringen vil støtte den videre byggingen av de siste fire ringene. Når EuroRingene er ferdig i 2001 vil nettverket dekke 14.640 kilometer, og koble sammen mer enn 40 store byer. Nettverket vil kunne tilby kunder Internett-baserte kommunikasjonstjenester som krever stor båndbredde.

Tjenester vil etter hvert inkludere IP-basert stemmekommunikasjon, høyhastighets Internett-aksess, intranett, ekstranett og web-hosting, IP-baserte virtuelle private nettverk (VPN) og ATM (Asynchronous Transfer Mode) og IP transitt-tjenester for grossistmarkedet.

Til toppen