KARRIERE

KPNQwest vil si opp 20 prosent av de ansatte

En av Europas største internettleverandører planlegger å si opp 20 prosent av alle ansatte. Det nederlandskregistrerte KPNQwest vil dermed si opp 400 ansatte.

Frode Eriksen
20. nov. 2001 - 13:37

Konsernsjef i KPNQwest, Jack McMaster sier ifølge Bloomberg News at inntil 400 av 2.000 ansatte i konsernet må se seg om etter annet arbeid. 140 av de 400 ventes å komme fra selskapets nederlandske virksomhet.

Oppsigelsene er en del av arbeidet i selskapet for å nå lønnsomhet, etter at selskapet for tre uker siden la fram nye tapstall på 60,5 millioner euro i tredje kvartal.

En av de to hovedeierne i det nederlandske teleselskapet KPN, har dessuten store økonomiske problemer og har vært nødt til å selge unna en aksjepost på 4,3 prosent til amerikanske Qwest, som nå bare mangler et par prosent for å få aksjemajoritet.

Aksjen har heller ikke gjort det spesielt bra på Amsterdambørsen i år. Gjennomsnittet for telekombransjen var vært minus 21 prosent, mens KPNQwest har falt med over det dobbelte.

McMaster sier det er hele er snakk om å få skikk på sitt eget hus. Målet er å få salgs- og administrative kostnader til 20 prosent av inntektene neste år, som er en halvering sammenlignet med tredje kvartal i år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.