FORBRUKERTEKNOLOGI

Kraftig antivirus med klar risiko

Nytt gratisverktøy skal bare brukes når alt annet mislykkes.

8. sep. 2010 - 11:26

Symantec lanserer i dag sine nye forbrukerprodukter for 2011, går det fram av en pressemelding, det vil si Norton Antivirus 2011og samlepakken Norton Internet Security 2011.

Norton Internet Security 2011 kan installeres på tre ulike pc-er.
Norton Internet Security 2011 kan installeres på tre ulike pc-er.

Samtidig lanseres også et nytt gratisverktøy for å oppdage og fjerne ondsinnet kode som de vanlige verktøyene ikke takler: Norton Power Eraser.

I bruksanvisningen for dette gratisproduktet står det blant annet følgende:

Eftersom Norton Power Eraser använder aggressiva metoder för att upptäcka hoten finns det en risk att även legitima program tas bort. Du måste använda verktyget försiktigt och enbart när du har försökt med alla andra alternativ.

Med andre ord: Brukes bare når ingenting annet lykkes.

Siden Norton 2011-antivirus skårer 100 prosent i Denis Labs' sikkerhetstest skulle behovet for Norton Power Eraser være minimalt, men man kan jo aldri vite.

En viktig bestanddel av Norton Internet Security 2011 er et verktøy som gjør det mulig å fortsette å bruke en pc i sikker modus når system er smittet av ondsinnet kode som gjør det umulig å installere sikkerhetsløsninger eller starte maskinen som vanlig: Norton Bootable Recovery Tool. I 2011-utgaven er dette verktøyet utvidet med en veiviser for automatisk å lage en CD, DVD eller minnepinne som kan få pc-en i gang igjen.

Symantec sier de igjen har bedret ytelsen i sine produkter for pc-sikkerhet. Sammenliknet med 2010-versjonene påvirkes pc-en 25 prosent mindre. Installasjonen skal bare kreve 41 sekunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.