Kraftig bærbar med bred Linux-støtte

Kraftig bærbar med bred Linux-støtte

Lenovo Norge lanserte i dag en ny bærbar arbeidsstasjon med kraftige løsninger og Linux-sertifikater.

Lenovo Norge kunngjorde i dag at den bærbare arbeidsstasjonen ThinkPad T61p nå er tilgjengelig. Dette skal være selskapets kraftigste bærbare PC til nå. Prisen på en standardversjon ligger på rundt 27.000 kroner + mva. Maskinen ble lansert i USA i forrige uke.

Maskinen er utstyrt med en Intel Core 2 Duo prosessor med klokkehastighet på inntil 2,4 GHz og 4 MB L2 cacheminne, en grafikkløsning basert på Nvidia Quadro FX 570M med 256 MB minne og Intels Centrino Pro-plattform. Maskinen kan leveres med inntil 4 GB minne.

Skjermutvalget består av to 15,4 tommers skjermer, hvor den ene har en oppløsning på 1680x1050 og en lysstyrke på 200 cd/m², mens den andre har en oppløsning på 1920x1200 og en lysstyrke på 175 cd/m².

Maskinen kan leveres med harddisker på inntil 160 GB, eventuelt også med full harddiskkryptering. Det skal også være mulig å utstyre maskinen med støtte blant annet for deaktivering av porter og Ultra-Wideband.

Den nye maskinen skal ta i bruk en ny kjøleløsning som skal redusere støynivået med tre desibel i forhold til tidligere modeller.

På programvaresiden leveres maskinen i utgangspunktet med Windows, men den er sertifisert for å kjøre både Suse Linux Enterprise Desktop 10, Red Hat og Turbo Linux.,

Standardbatteriet har en driftstid på inntil 3,9 timer. Maskinen veier med dette batteriet 2,67 kg.

Til toppen