Kraftig blits på nytt kompaktkamera

Sony Norge lanserte i dag et nytt digitalt kompaktkamera med usedvanlig kraftig blits.

Sony Norge lanserte i dag et nytt digitalt kompaktkamera med usedvanlig kraftig blits.

Det er for tiden lenge mellom de store nyhetene innen digitale kameraer for den glade amatør, men i dag lanserte Sony et kamera som løser et problem som lenge har frustrert mange brukere av de digitale kompaktkameraene som finnes på markedet: den dårlige rekkevidden på blitsen.

De fleste kompaktkameraer er utstyrt med en liten blits som sjelden har noen effekt over avstander på mer enn tre meter. Derfor er det interessant at Sony nå har lansert kameraet Cyber-shot S600 hvor det i den norske pressemeldingen loves at kameraet kan lyse opp objekter på 11 meters avstand. I de tekniske spesifikasjonene på denne siden , er rekkevidden oppgitt til å være sju meter ved bruk av vidvinkel.

Kameraet skal også ta i bruk en teknikk Sony kaller High Sensitivity. Denne skal gjøre det mulig å ta bilder i svært dårlige lysforhold uten at bildene blir uklare. Teknikken skal også kunne fungere som erstatning for tradisjonell bildestabilisering og skal ifølge Sony gjøre det mulig å ta bilder ut av et bilvindu hvor motivet flytter seg raskt.

High Sensitivity-teknologien skal kunne brukes både med og uten blits, men det er en fordel hvis blits kan unngås fordi naturlig belysning skaper et jevnere lys.

I pressemeldingen fra Sony heter det at teknologier som denne normalt vil medføre mer støy i bildet. Dette skal kameraet utjevne ved å bruke en teknologi som kalles Clear RAW NR. Denne benytter er spesiell algoritme som skal reduserer støy i farge og lys. Kameraet skal derfor kunne ta bilder med lysfølsomhet opp til ISO 1000.

Det nye kameraet har sju forskjellige programmer for fotografering i motlys. Det støtter også manuell kontroll av eksponeringen.

Kameraet har en effektiv oppløsning på 6 megapiksler. Optikken er en Carl Zeiss Vario-Tessar med 3x optisk zoom, tilsvarende 31 til 93 mm brennvidde for et alminnelig 35 mm-kamera.

Kameraet støtter bilder i 16:9-format. Det har 32 MB internt minne, som kan utvides med minnekort av typen Memory Stick Pro.

Skjermen til kameraet er to tommer stor. Det benytter to vanlige AA-batterier, som skal ha en levetid tilsvarende 460 bilder. Det skal være tilgjengelig i butikkene nå. Den veiledende prisen er 1990 kroner.

Til toppen