KARRIERE

Kraftig brann hos Foxconn

Verdens største IT-kontraktør rammet igjen.

27. sep. 2011 - 15:51

Tirsdag morgen lokal tid brøt det ut brann ved et av produksjonsanleggene til Foxconn i Kina. Det taiwanske selskapet er verdens største IT-kontraktør og produsent av forbrukerelektronikk.

Så sent som i mai ble tre ansatte drept i en eksplosjon ved iPad-fabrikken deres i Chengdu.

Denne gangen har kraftig brannutvikling og en mulig eksplosjon rammet et produksjonsanlegg i byen Yantai, i den nordøstlige Shandong-provinsen.

Det melder nettsteder som MICGadget og TechCrunch.

En serie videoklipp (nederst i denne saken) som viser dramatikken har allerede funnet veien til Youtube. De viser tykk, svart røyk som stiger opp fra fabrikken. Bildene viser også evakuering av anlegget, der det skal jobbe rundt 80.000 ansatte.

Ifølge kinesiske medier kan brannen ha blitt forårsaket av feil ved lakkarbeid eller fargesprøyting. Nyhetsbyrået Reuters melder at elektriske kabler på taket har vært involvert i antennelsen.

Øyenvitner har forklart at brannen ble slukket etter en halv time. Så langt er det ikke meldt om skadede.

Foxconn tar oppdrag for blant annet Apple, Dell, HP, Amazon.com, Intel, Sony og Nokia. Deres ulike produksjonsanlegg produserer blant annet iPad 2, iPod, iPhone, Macbook, Kindle og mye annen populær forbrukerelektronikk.

Ved Changdu-fabrikken produseres det hovedsaklig stasjonære og bærbare pc-er, datakomponenter og skrivere, blant annet for Sony, ifølge Micgadget.

Foxconn Group – også kjent som Hon Hai, har til sammen 1,2 millioner ansatte. Én million av disse jobber ved kinesiske produksjonsanlegg, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Elektronikkgiganten har gjentatte ganger vært beskyldt for elendige arbeidsforhold. I fjor kom de i søkelyset etter en selvmordsbølge blant ansatte ved en iPhone-fabrikk i Shenzhen. Senere ble det kjent at 137 arbeidere var blitt forgiftet ved et anlegg i Suzhou i 2009.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.