Kraftig Cisco-vekst innen tele

Ciscos kvartalstall avspeiler solid vekst, spesielt innen utstyr til teleoperatører.

Ciscos kvartalstall avspeiler solid vekst, spesielt innen utstyr til teleoperatører.

Cisco la fram sine tall for kvartalet fram til 30. april, det tredje i selskapets regnskapsår.

I forhold til samme kvartal i fjor økte omsetningen med 10 prosent til 6,19 milliarder dollar, mens resultatet ble bedret med 16 prosent, til 1,41 milliarder dollar, tilsvarende 0,21 dollar per aksje.

Tallene er noe bedre enn det analytikerne hadde ventet, en omsetning på 6,16 milliarder dollar og et resultat på 0,22 dollar per aksje etter en beregningsmetode som gir 0,23 dollar per aksje når den anvendes på de faktiske tallene.

Da resultatene ble kjent etter børsens stengetid i går kveld, gikk Cisco-aksjen opp 0,04 dollar til 18,25.

Tredje kvartal er tradisjonelt Ciscos dårligste, og andre store IT-selskaper opplevde et hikke i omsetningen i denne perioden i år. Cisco unngikk dette, og noterer også at ordremengden var større enn leveransene for første gang på nesten to år.

Leveransene til teleoperatører økte med 25 prosent i forhold til samme kvartal i fjor. Avdelingen for «avansert teknologi», det vil si sikkerhet, IP-telefoni og trådløst samband, samt forbrukerenheten Linksys, økte med 29 prosent.

De eneste svakhetstegnene er knyttet til USA der omsetningen økte med bare 5 prosent, og der leveransene til det offentlige falt med 15 prosent fra samme kvartal i fjor.

Ifølge toppsjef John Chambers vinner Cisco markedsandeler «på nær sagt alle områder». Optimismen gir seg konkret utslag på bemanningssiden: Tallet på ansatte økte i løpet av kvartalet med nesten 1100 til over 37.000. Så mange har det ikke vært siden nedturen begynte i 2001.

For regnskapsåret fram til 30. juli bekreftet Cisco sine anslag på årsvekst mellom 12 og 13 prosent med en antatt omsetning mellom 6,45 milliarder dollar og 6,6 milliarder. Analytikernes anslag er 6,5 milliarder dollar.

    Les også:

Til toppen