ANALYSER

Kraftig fall i Nordens servermarked

Dominerende HP følger markedet.

HP-servere dominerer fortsatt i Norden. Her fra Skattedirektoratets Citrix-farm.
HP-servere dominerer fortsatt i Norden. Her fra Skattedirektoratets Citrix-farm. Bilde: Per Ervland
1. des. 2011 - 10:20

Digi.no har fått tilgang til analyseselskapet Gartners anslag over omsetning og leveranser av servere i tredjekvartal i Norden, det vil si i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Gartners anslag over servermarkedet globalt og i «Emea» (Europa, Midtøsten og Afrika) ble publisert tirsdag: HP mister grepet om servere.

Tallene for Norden viser at markedet krymper med 7 prosent i omsetning og 4 prosent i volum, sammenliknet med tredje kvartal i fjor. HP følger markedet, og opprettholder sin dominans. De har en markedsandel på 54 prosent, målt i både omsetning og volum.

Nordens servermarked krymper følgelig mer enn Vest-Europas, som falt med 4,9 prosent i tredje kvartal.

IBM opplever en nedgang på 25 prosent i omsetning og 17 prosent i volum. IBMs posisjon i servermarkedet er i stor grad avhengig av stormaskiner og store Power-servere, og her kan det være store svingninger fra kvartal til kvartal.

Dell og Oracle er de eneste av de fem største leverandørene som øker serveromsetningen, med henholdsvis 3 og 9 prosent. Dell øker også i volum, med 4 prosent, mens Oracle (Sun) solgte 16 prosent færre servere enn for et år siden.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.