Kraftig fall i Oslo, men ikke i Europa

Terroraksjonene har sendt Oslo Børs ned med 5 prosent, men i resten av Europa er det ikke panikk.

Finansmarkedene reagerte i går kraftig på terroraksjonene og en rekke steder stupte markedet. Men i dag har roen, eller i hvertfall en vent-og-se-holdning senket seg. I Europa er det Oslo Børs som faller skikkelig.

Oslo Børs er ned nesten fem prosent (klokken 14.00), stort sett på grunn av at oljeprisene skjøt i været i går. Dette løftet Statoil, men i dag dras selskapet ned 11 prosent, noe som sprer seg til resten av Oslo Børs. IT-indeksen er ned 6,45 prosent.

Men ellers i Europa ligger markedet ganske flatt etter de tøffe rasene i går. Den engelske FTSE-indeksen har faktisk løftet seg 0,62 prosent. Markedet har åpenbart også ganske høy tro på at amerikansk økonomi ikke vil påvirkes så enormt. Holdningen er hvert fall forholdsvis avholden - dollaren faller bare 0,29 prosent mot euroen så langt i dag.

Det store spørsmålet er selvfølgelig hva som skjer når børsene i USA åpner og hvordan man skal løse at blant annet Morgan Stanley nesten er helt utslettet. Selskapet hadde 3.500 ansatte i World Trade Center, men har hittil bare klart å få kontakt med 300. Selskapets oppgjørsavdeling lå blant annet i de nå ødelagte byggene.

Til toppen