ANALYSER

Kraftig fall i Vest-Europas pc-marked

På ett år har leveransene minket med nesten 20 prosent, anslår Gartner.

17. aug. 2011 - 14:18

Analyseselskapet Gartner har kunngjort anslag over utviklingen på pc-markedet i Vest-Europa. Anslaget gjelder leveranser av pc-er, inkludert skjerm-pc-er, men ikke nettbrett.

Tallene til Gartner viser at volumet har minket med 19 prosent fra andre halvår 2010 til andre halvår 2011, fra 15,6 millioner enheter til 12,6 millioner.

Analytiker Meike Escherich forklarer at tilbakegangen gjelder både forbrukermarkedet og bedriftsmarkedet, og både bærbare og stasjonære pc-er. Det ventede løftet fra Windows 7 har ikke vært tilstrekkelig til å motvirke de dårlige økonomiske tidene. Bedriftsmarkedet krympet med 9 prosent, forbrukermarkedet med 27 prosent.

Bærbare pc-er er ned 20,4 prosent. En medvirkende årsak er at flere har kjøpt nettbrett i stedet for bærbar pc. Stasjonære pc-er er ned 15,4 prosent.

Fordelingen av leveranser per leverandør viser at Acer og Asus, som i fjor red bølgen av mini-bærbare, som faller mest. Acer er ned 45 prosent, Asus er ned 23 prosent.

HP gjenerobrer førsteplassen fra Acer, mens Dell beholder tredjeplassen. Apple er det eneste av de fem største leverandørene som øker leveransene, selv om det er med beskjedne 0,5 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.