Kraftig fartsøkning for populært minnekort

Et nytt SD-kort fra Sandisk setter ny fartsrekord. Dette kan utnyttes av fotografer.

Kraftig fartsøkning for populært minnekort

Et nytt SD-kort fra Sandisk setter ny fartsrekord. Dette kan utnyttes av fotografer.

Sandisk kunngjorde denne uken at selskapet i løpet av september skal begynne å tilby en ny versjon av selskapets SD flashminnekort. De nye kortene, Extreme III 30MB/s Edition SDHC, skal med lese- og skrivehastigheter på inntil 30 megabytes per sekund, noe som er 50 prosent raskere enn dagens SD-kort.

Ifølge Sandisk er kortet spesielt laget for bruk i DSLR-kameraet (Digital Single-Lens Reflex) D90 fra Nikon, som foreløpig skal være det eneste DSLR-kameraet som støtter hastighetsøkningen. Kortene kan selvfølgelig også brukes i alle andre enheter som støtter SDHC-kort, men som ikke kan utnytte fartsøkningen.

Markedet for systemkameraer til konsumenter er i kraftig vekst. Samtidig leveres kameraene med støtte for stadig høyere bildeoppløsning. Kombinert med bruk av kontinuerlig fotografering gjør dette at stadig mer data må flyttes mellom kameraet og minnekortet. Går dette for tregt, må fotografen vente før kameraet er klart til å ta neste bilde.

Med de nye kortene, som leveres med kapasitet på 4, 8 eller 16 gigabytes, skal fotografer kunne ta 39 fotografier på rad med en hastighet på 4,5 bilder per sekund og fotokvaliteten 6.0 MB JPEG L.

De nye kortene er gitt ytelsesrangeringen Class 6 og leveres med livtidsgaranti. De skal kunne fungere ved temperaturer mellom -25 og 85 grader Celsius.

I USA vil den veiledende prisen for kortene ligge på mellom 65 og 189 dollar, avhengig av kapasiteten.

Til toppen