Kraftig fartsøkning i norske mobilnett

Se hvilken operatør som har økt mest.

Kraftig fartsøkning i norske mobilnett
(Bilde: Skjermdump/Ookla)

Se hvilken operatør som har økt mest.

Telia har det raskeste mobilnettet i Norge, viser ferske tall fra Ookla, som står bak hastighetstesten Speedtest. Det skriver Telia i en pressemelding.

Det er imidlertid Telenor som har hatt den desidert største fartsøkningen, melder vårt søsternettsted Inside Telecom (krever abonnement).

Rapporten fra Ookla gjelder kvartalet som går fra juli til og med september. Men midt i kvartalet åpnet operatørene for fri fart i sine mobilnett, og det gjorde at Telenor økte farten med 38 prosent i Ooklas målinger fra august til september. 

Fri fart betyr også at Norge med god margin tok ledelsen som det landet i Norden med det raskeste mobilnettet (se graf i bildet øverst i saken).

Liten fartsøkning hos Telia

Ifølge rapporten oppnådde Telia-kundene en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 37,45 Mbit/s i tredje kvartal, mot 35,41 for Telenor. Men ifølge Inside Telecom leverte Telenor-nettet hele 50 Mbit/s i snitthastighet i september – etter at fartsbegrensningene ble opphevet. 

Mens Telenor ifølge Inside Telecom har opplevd en kraftig vekst, har kurven hos Telia vært ganske flat. Kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia mener imidlertid dette skyldes at selskapet allerede har tatt ut mye av hastighetsøkningen i sitt nett. 

Her er tallene for 3. kvartal:

Foto: Ookla

Inside Telecom har fått kommentarer fra både Telenor og Telia, og fra Hello-sjefen som mener høye nedlastingshastigheter ikke er viktig på mobiltelefoner. Les mer hos Inside Telecom: – Vi skjønner ikke hva Telia-kundene har fått (abonnementstjeneste) »

Kommentarer (15)

Kommentarer (15)
Til toppen