Kraftig HP-bladserver med 4x2 Itanium

HP har en bladserver med åtte Itanium-kjerner snart klar til levering i Norge.

Kraftig HP-bladserver med 4x2 Itanium

HP har en bladserver med åtte Itanium-kjerner snart klar til levering i Norge.

HP melder at de er klare til å levere sin hittil kraftigste bladserver i Norge. Integrity BL870c er den første som drives av opptil fire tokjernede Itanium-prosessorer.

Kunder som velger systemer basert på denne bladserveren i stedet for å ty til tilsvarende rackservere, vil ifølge HP oppleve at de sparer mye plass, samtidig som strømforbruket reduseres med 25 prosent.

Den nye bladserveren vil kunne brukes til forretningskritiske oppgaver, og også til de «mest kapasitetskrevende», heter det i pressemeldingen.

Ifølge produktsjef Øivind Staveli er serveren «en perfekt databaseserver for det norske markedet». De kjøres under operativsystemene Windows, HP-UX 11i, Open VMS, Red Hat Linux og Suse Linux, og skal være velegnet for minneintensive applikasjoner.

Integrity-bladserverne passer til kabinettene c3000 og c7000, og administreres i fellesskap av de samme verktøyene som Proliant-bladserverne.

HP tilbyr standardløsninger – «referansearkitekturer» – for Integrity bladservere innen blant annet ERP, tjenesteorientert arkitektur (SOA) og applikasjonsintegrering.

Til toppen