BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kraftig kritikk mot CentOS-leder

Én person har nesten hele kontrollen over Linux-distribusjonen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. juli 2009 - 10:59

CentOS er en fritt tilgjengelig Linux-distribusjon som er basert på Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Den baseres på de samme pakkene og oppdateringene som Red Hats utgave, men uten abonnementsforpliktelsene og supporttjenestene som Red Hat er bundet til RHEL.

Det er først og fremst rettet mot bedriftsmarkedet.

Nå viser det seg at ikke alt er helt som det skal i CentOS-prosjektet, som er basert på frivillig innsats. I et åpent brev til lederen for prosjektet, Lance Davis, skriver åtte CentOS-utviklere om en rekke problemer med Davis' lederrolle.

Brevet framstår som et desperat forsøk på å få Davis til å innse at hans angivelige frykt for å dele ledelsen av prosjektet med andre, kan føre til at CentOS splittes eller dør.

I brevet skriver utvikler at det virker som om Davis har krøpet inn i et hull. Han svarer ikke på telefoner eller oppfordringer til å ta kontakt. Samtidig er avsenderne av brevet sikre på at Davis fortsatt er ved god helse og at han ikke er på ferie.

Ifølge brevet sitter Davis alene med oversikten over prosjektet finanser, uten å gi andre deltakere innsikt. Han har alene kontrollen over centos.org-domenet og Founders-rettighetene til IRC-kanaler, uten noen form for stedfortreder. De åtte utviklerne mener dette er uakseptabelt.

Enkelte nyhetsorganer har skrevet at det er fare for mytteri i CentOS-prosjektet, men i en klargjøring på forsiden til prosjekts nettsted står det at i alle fall de åtte som har skrevet brevet, fortsatt er fullt innstilt på å fortsette prosjektet, og at oppdateringer og nye versjoner vil bli utgitt.

Prosjektet vil dog bli flyttet til et annen domenenavn dersom det viser seg å være den eneste muligheten.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.