Kraftig ned - så avventende IT på Oslo Børs

IT Indeksen falt ved åpning i dag. Deretter bidro dårlige SuperOffice tall til at den holdt seg der. Oslo Børs kunngjorde blant annet at Fast Search & Transfer kommer inn på hovedlisten.

IT-indeksen falt som en sten ved innledningen av dagens handel. Deretter la indeksen seg relativt flat i påvente av ny inspirasjon fra selskapsresultater eller Nasdaq.

Resultatet i SuperOffice skuffet imidlertid markedet stort og la selskapet på bunn av dagens taperliste. Nedgangen etter at selskapet måtte legge nok ett kvartal bak seg uten betydelig overskudd ble på i overkant av 9 prosent. Det hjalp da også lite at flere analytikere som tidligere har vært positive snudde på hælen fra kjøpsanbefaling til salgsanbefaling etter at regnskapet var lagt frem.

Eltek falt også i dag. Aksjekursen endte ned med hele 8,7 prosent. Størstedelen av dette fallet skyldes imidlertid at selskapet i dag for første gang gikk eksklusive utbytte på kroner 19,50 per aksje. Dessverre nyter aksjonærene kun kroner 16,77 av dette da resten forsvinner i utbytteskatt.

På vinnersiden i dag finner vi PC Lan og Visma. Førstnevnte er preget av tildels illikvid handel og var gårsdagens taper. I dag var PC Lan opp 4,42 prosent på 4.000 omsatte aksjer.

Visma legger frem resultater i morgen og markedet er i den sammenheng spesielt interessert i å få informasjon om strategien videre for det gjenværende virksomhetsområdet i Visma Business AS og hvilke hensikter selskapet har med den etterhvert velfylte kassen.

Opticom falt til å begynne med sterkt, men steg deretter mot slutten av dagen. Kursen endte til slutt om lag 1 prosent under sluttkursen mandag. Overføringen av Fast Search & Transfer til Oslo Børs hovedliste bidro til å løfte Opticom. Opticom er storaksjonær i Fast Search & Transfer.

Fast Search & Transfer endte selv uendret på den unoterte listen på kroner 430,- per aksje. Selskapet meldte tidligere i dag at de vil foreta en emisjon på inntil 50 prosent av dagens egenkapital. I tillegg skal dagens aksjer splittes i fem. Lycos, som er storaksjonær i Fast, vil også komme inn i styret med en ny representant.

Nera sliter med fortsatte rykter om at selskapet ligger dårlig an i forhold til tildelingen av UMTS lisenser. På tross av avkreftelse fra Post- og Teletilsynet om at en avgjørelse skal være tatt sank kursen i dag med nye 1 prosent.

Alle aksjene på Oslo Børs finner du på digitoday.nos egen børsfeed.

Til toppen