Kraftig nedgang for Nordic Semiconductor

Omsetningen og ikke minst resultatet stupte i årets første kvartal.

Svein Egil Nielsen, administrerende direktør i Nordic Semiconductor, tror på ny omsetningsvekst fra andre halvår.
Svein Egil Nielsen, administrerende direktør i Nordic Semiconductor, tror på ny omsetningsvekst fra andre halvår. Foto: Morten Brakestad
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. apr. 2023 - 08:35

Nordic Semiconductor la i dag fram resultatene for årets første kvartal. Selskapet omsatte for 145,4 millioner dollar i første kvartal. Dette er en nedgang på 21 prosent fra samme kvartal i året før.

Dette ga et resultat på skatt på 8,4 millioner dollar. I samme kvartal i fjor var resultatet på 44,4 millioner dollar. 

– Vi har sett en avtagende etterspørsel i det brede markedet i flere kvartaler, og noe ser nå at også «tier-1»-kunder justerer varelagrene sine. Dette har er en negativ effekt på omsetningen og ordrenivåene våre, og vi venter at omsetningen i andre kvartal vil være på omtrent samme nivå som i første kvartal, sier administrerende direktør Svenn-Tore Larsen i en børsmelding.

– Ser vi videre framover, forventer vi å returnere til omsetningsvekst fra år til år mot slutten av året, forteller Larsen.

I børsmeldingen opplyses det at Nordic Semiconductor i flere år har vært berørt av begrenset tilgang på wafere (silisiumskiver) til selskapets Bluetooth Low Energy-produkter (BLE). Lavere etterspørsel etter BLE-produkter har redusert knappheten noe. Samtidig forventer Nordic Semiconductor at årets første kvartal vil være det siste med slike begrensninger i wafer-tilgangen, slik at selskapet får nok til å dekke etterspørselen i resten av 2023.

Magnar Barsnes i Conscia er klar i sin tale om løsepenger: IKKE BETAL!
Les også

Stadig færre betaler løsepenger – likevel er totalbeløpet høyere enn noensinne

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.