JUSS OG SAMFUNN

Kraftig ny e-bokleser fra Palm

Med 180.000 solgte eksemplarer i fjor er Palm alene om å tjene penger på e-bøker. En ny e-bokleser for PalmOS og Pocket PC skal videreføre suksessen.

9. jan. 2002 - 15:22

Palm Digital Media kunngjorde i forrige uke at de solgte 180.000 e-bokeksemplarer i fjor. Det er 40 prosent flere enn året før, og innebærer at fortjenesten er blitt doblet. Fire titler av Stephen King er blant de fem mest solgte - Dreamcatcher, Riding the Bullet, The Talisman og Black House. Michael Crichton kilte seg inn på andre plass med Timeline.

Palm overtok e-bokvirksomheten til Peanutpress i fjor. I går ble det kjent at e-bokleseren som nå heter Palm Reader, suppleres av en mer avansert utgave kalt Palm Reader Pro. Denne kommer også for begge hovedplattformene innen hånd-PC-er. PalmOS-utgaven (for versjon 3.0 og nyere) er umiddelbart tilgjengelig for nedlasting fra Palms nettsted, mens Pocket PC-utgaven vil gjøres tilgjengelig i løpet av januar. Forbedringene i Pro-utgaven består av tilrettelegging for en ny skriftpakke fra Agfa Monotype, og av at ordboka Webster's New World Vest Pocket Dictionary er integrert i leseren.

Ordboka aktiveres ved at man dveler med markørpennen noen sekunder ved et ord. Ordbokvinduet lar deg også slå opp ordene i selve definisjonen, og den kompenserer automatisk for bøyningen i oppslagsordet.

Den integrerte ordboka inneholder 12.500 definisjoner. Den kan oppgraderes til større verk fra Webster's, med henholdsvis 65.000 og 160.000 definisjoner.

Fontpakken fra Agfa inneholder spesielt tilrettelagte versjoner av skrifttypene Serif, Sans Serif og Condensed, i størrelsene 10, 12, 18 og 24 punkter.

Med den enkleste ordboka koster Palm Reader Pro 9,95 dollar. Ordbokoppgraderingene koster henholdsvis 7,95 og 23,95 dollar, mens fontpakken er priset til 14,95 dollar.

Prosjektet E-bøker i Norge til Høgskolen i Stavanger peker på det paradoksale at mens e-bøker har framgang i USA, er situasjonen i Norge praktisk talt uendret siden januar 2001.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.