RESULTATERFINANS

Kraftig økt resultat for Amazon.com

«Millioner» har skaffet seg Kindle, og de leser stadig mer, sier Jeff Bezos.

Amazon-sjef Jeff Bezos tror selskapets tosifrede vekst vil vare.
Amazon-sjef Jeff Bezos tror selskapets tosifrede vekst vil vare.
29. jan. 2010 - 11:36

Regnskapet som verdens største nettbutikk, Amazon.com, offentliggjorde i går kveld, viser en omsetning på 9,52 milliarder dollar i fjerde kvartal, 42 prosent mer enn i fjerde kvartal 2008. Driftsresultatet økte med 75 prosent til 476 millioner dollar, mens nettoresultatet økte med 71 prosent til 384 millioner dollar.

Årsregnskapet for 2009 viser 28 prosent høyere omsetning enn i 2008, 24,5 milliarder dollar. Driftsresultatet økte med 34 prosent til 1,13 milliarder dollar, mens nettoresultatet økte med 40 prosent til 902 millioner dollar.

Toppsjef Jeff Bezos gir ingen annen kommentar enn at «millioner av mennesker» nå eier en Kindle, det vil si selskapets e-bokleser, og at Kindle-eiere leser svært mye.

Amazon-sjef Jeff Bezos tror selskapets tosifrede vekst vil vare.
Amazon-sjef Jeff Bezos tror selskapets tosifrede vekst vil vare.

– Der vi tilbyr begge formater, selger vi seks Kindle-bøker for hver ti fysiske bøker, sier Bezos.

Hvor mye dette betyr i dollar, går ikke fram av det publiserte regnskapet.

I USA er over 410 000 bøker tilgjengelig for Kindle. I tillegg til de fysiske e-boklesere, tilbys Kindle som leseprogrammer for pc samt Apple-apparatene iPod Touch og iPhone. Det loves Kindle-applikasjoner i nær framtid for Blackberry, Mac og Apples nye nettfjøl, iPad.

I tillegg til nettbutikk for bøker, musikk, video og forbruksvarer, tilbyr Amazon en rekke IT-tjenester fra sin egen nettsky. Omsetning og fortjeneste fra nettskyen går ikke fram av det publiserte regnskapet.

For inneværende kvartal varsler Amazon en forventet omsetningsvekst på 32 til 43 prosent, det vil si til mellom 6,45 milliarder dollar og 7,00 milliarder.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.