RESULTATERFINANS

Kraftig Opera-vekst

Knuste forventningene men forventer mer.

Toppsjef i Opera Software, Lars Boilesen, kunne presentere svært gode tall for tredje kvartal.
Toppsjef i Opera Software, Lars Boilesen, kunne presentere svært gode tall for tredje kvartal. Bilde: Marius Jørgenrud
15. nov. 2011 - 08:45

Opera Software leverte meget sterke tall for tredje kvartal tirsdag morgen. Omsetningen endte på 222 millioner kroner, en vekst på 25 prosent fra samme periode i fjor. Men hadde det ikke vært for valutasvingninger hadde veksten vært på 30 prosent.

Det er særlig inntekter fra internett-enheter som vokser mest. Her kunne selskapet melde om en omsetning på 148,5 millioner kroner, fra 118 millioner kroner samme periode i fjor. Dette gir dermed en vekst på 26 prosent. Innen desktop-segmentet endte inntektene på 73,5 millioner kroner, fra 60,3 millioner kroner samme periode i fjor. Det representerer en vekst på 22 prosent.

Kraftig resultatvekst

Driftsresultatet endte med et overskudd på 159,8 millioner kroner, fra 143,5 millioner kroner samme periode i fjor. Driftskostnadene økte med 11 prosent, til rett under 160 millioner kroner i perioden. Dermed vokste inntektene langt mer enn kostnadene.

Resultat før skatt endte med et overskudd på 72 millioner kroner. Dette er en kraftig forbedring fra samme periode i fjor da selskapet kunne notere seg 28,8 millioner kroner på bunnlinjen. For tredje kvartal har selskapet satt av 20,5 millioner kroner til skatt. Nyhetsbyrået TDN Finans melder at analytikerne forventet et resultat på 56 millioner kroner før skatt.

Går til dollar – forventer mer

Fra og med inneværende kvartal vil Opera Software rapportere resultatet i dollar, og ikke norske kroner. Årsaken er at de har over halvparten av inntektene i dollar, mens de ikke har noen inntekter i norske kroner.

Ifølge TDN Finans og DN.no forventer selskapet en kraftig vekst fremover. I 2013 venter selskapet en omsetning på mellom 1,35 og 1,6 milliarder kroner. Driftsmarginen (ebitda-margin) forventes å være på mellom 31 og 35 prosent.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.