Kraftig opp - så avventende IT på Oslo Børs

Opp som løve og deretter dalende og avventende var dagens IT-Indeks. InFocus prøvde å ta igjen det tapte mens ryktene svirrer om unoterte Sense.

Opp som løve og deretter dalende og avventende var dagens IT-Indeks. InFocus prøvde å ta igjen det tapte mens ryktene svirrer om unoterte Sense.

Etter en frisk åpning over 4 prosent høyere enn fredagens sluttkurs, og godt inspirert av forrige ukes formidable sluttspurt i New York, la IT-indeksen seg flat utover dagen og helt frem til USA igjen åpnet og ga nytt håp for nervøse investorer. Nervene steg litt i forkant av dem amerikanske åpningen, hvilket ga en dump i kursene før USA åpnet. Deretter trakk indeksen noe opp igjen. IT Indeksen endte dermed 2,52 prosent over fredagens sluttnotering.

De IT-selskapene som beveget mest opp i dag var InFocus (+7,96 prosent), Opticom (+6,76 prosent) og Hands (+5,17 prosent). InFocus ble kjørt voldsomt ned etter fremleggelsen av resultatet forrige uke. Dagens rekyl var i så måte ikke overraskende.

Opticom steg i dag blant annet på rykter om et samarbeid med et større mobilselskap på sin lagringsteknologi. Flere meglerhus skal ha vært positivt ute med anbefalinger til sine kunder på dette grunnlaget.

Hands noteres nå over emisjonskursen, hvilket må sies å være relativt bra, de siste ukenes utvikling tatt i betraktning.

På tapersiden i dag var i første rekke PC Lan, som utmerket seg med et fall på hele 5 prosent. Volumet i aksjen er imidlertid lite og aksjen har også tidligere vært utsatt for relativt store daglige svingninger på små volum. Heller ikke

Merkantildata greide å dra nytte av det gode markedet og falt i stedet med nesten 2 prosent.

På meldingssiden i dag har Agresso, Tandberg Television og Otrum levert nyheter til markedet. Den mest omfattende avtalen kunne Tandberg Television fortelle om. Selskapet har nå avtaler for tilsammen 15 millioner engelske pund i forbindelse med digitalisering av australske fjernsynsstasjoner.

Agresso kunne fortelle om en ny avtale verdt 1,25 millioner engelske pund som gjelder levering av programvare til Queen Mary College ved universitetet i London.

Den norske leverandøren av interaktive løsninger til hotellbransjen, Otrum, må i det minste ha funnet noe fred med sine gamle hovedsamarbeidspartner Quadriga. Selskapene har i lengre tid hatt ett anstrengt forhold til hverandre. I hvert fall er de nå blitt enige om at Quadriga skal fortsette å levere Otrums løsninger til 1-3 stjerners segmentet også etter at den eksklusive distribusjonavtalen løper ut i slutten av mars.

Dagens hovedrykte må imidlertid sies å være oppkjøpsspekulasjonene rundt selskapet Sense. I følge flere kilder skal det internasjonale telekommunikasjonsselskapet Orange være interessert i å ta over den norske virtuelle operatøren. Sense-aksjen steg over 5 prosent på relativt høyt volum og endte på 29,50 etter å ha vært helt oppe i 31,- per aksje.

Alle aksjene på Oslo Børs finner du på digitodays egen børsfeed.

Til toppen