Kraftig oppgradert sikkerhet for Pocket PC

Svenske Pointsec har gitt sin sikkerhetspakke for Pocket PC 2002 en kraftig oppgradering.

Svenske Pointsec har gitt sin sikkerhetspakke for Pocket PC 2002 en kraftig oppgradering.

Svenske Pointsec Mobile Technologies, en avdeling av Protect Data AB, lanserte sin første sikkerhetspakke for Microsofts PDA-system Pocket PC 2002 i fjor høst.

Les også

Etter en tid ble pakken utvidet med PicturePin, et system der PIN-koden består av bilder i stedet for tall. Dette er beregnet på folk som har letter for å huske bilder enn tall, og er ikke påkrevet.


Oppgraderingen videre fører hovedprinsippene i det opprinnelige produktet. Som digi.no skrev i fjor: "Pakken består av brukeridentifisering, aksesskontroll, automatisk sterk kryptering av alt som lagres på hånd-PC-en, og sentralt administrerte regler for hvordan disse funksjonene skal implementeres. Reglene kan blant annet bestemme tallet på tillatte mislykkede påloggingsforsøk før brukeren stenges ute. En fjernhjelpsfunksjon gjør det mulig for en bruker som har glemt sin PIN-kode å få den endret ved å kontakte administratoren per telefon." Målgruppen er bedrifter som pålegger brukere å håndtere følsom informasjon på sine PDA-er, og som vil ha styring og sikring av denne bruken.

- Den viktigste endringen gjelder krypteringen, forklarer daglig leder Frank Horntvedt i Protect Data Norge. - Kryptering og dekryptering foregår i sanntid, slik at brukeren ikke merker at den foregår. Nivået på beskyttelsen er den samme, men håndteringen er mye mer avansert.

Horntvedt forklarer at med den opprinnelige utgaven, ventet sikkerhetsprogrammet til all e-posten eller hele dokumentet var i minnet, før den satte i gang med krypteringen. Den nye måten å gjøre det på, er å kryptere mens overføringen pågår. Det sinker ikke selve overføringen, og brukeren opplever betydelig raskere tilgang.

- Du kan begynne å lese e-post straks den første meldingen er mottatt. Du vil også merke betydelig raskere oppstart av hele systemet. Når du skal lese noe, påvirkes ytelsen praktisk talt ikke av at det som skal vises, først må dekrypteres.

Poenget er at absolutt alt på PDA-en lagres i kryptert form, automatisk. Det gjelder også data lagret på uttakbart minne, vel å merke dersom systemadministrator bestemmer at det skal være slik. Brukeren kan ikke avvike fra disse innstillingene. En som ikke kjenner PIN-koden, vil ikke kunne lese noe på maskinen

En annen forbedring er at PicturePin er utvidet fra to valgbare sett på ni ikoner, til 23 ikoner. For å beskytte maskinen når den går i dvale, kan brukeren velge å vekke den gjennom en forenklet PicturePin-kode, kalt QuickPin.


Horntvedt presiserer at Pointsec-pakken utelukkende dreier seg om å sikre informasjon og tilgang på selve maskinen. Den som vil beskytte e-post og dokumenter under overføring gjennom en Internett-forbindelse, må bruke annen programvare, for eksempel en VPN-løsning.

Protect Data vil gjøre systemet tilgjengelig for norske kunder i løpet av inneværende kvartal.

Til toppen