RESULTATERFINANS

Kraftig redusert resultat for Telenor

Trenden fortsetter fra første kvartal.

Nøkkeltall for Telenor i andre kvartal 2009
Nøkkeltall for Telenor i andre kvartal 2009
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. juli 2009 - 07:50

Telenor la i dag fram regnskapstallene for andre kvartal. De viser at selskapet opplever lavere lønnsomhet til tross for at omsetningen er på omtrent samme nivå som i andre kvartal i fjor.

I andre kvartal i år omsatte Telenor og datterselskapene for til sammen 26,923 milliarder kroner, noe som er 135 millioner kroner mindre enn den samme perioden i fjor. I første kvartal i år var omsetningen på 27.2 milliarder kroner.

Dette ga i andre kvartal i år et driftsresultat (EBITDA) på 9,332 milliarder kroner, noe som er omtrent det samme som både i første kvartal i år og i andre kvartal i fjor.

Resultatet etter skatt og minoritetsinteresser er derimot kraftig redusert i forhold til fjoråret. 1,375 milliarder kroner utgjør bare 38 prosent av resultatet som ble levert året før. Nedgangen i prosent var dog enda større i første kvartal i år, men da ble resultatet etter skatt og minoritetsinteresser 1,62 milliarder kroner.

Tallene er proforma, og inkluderer Telenors andel av ukrainske Kyivstar.

Nøkkeltall for Telenor i andre kvartal 2009
Nøkkeltall for Telenor i andre kvartal 2009

- Trendene fra første kvartal i 2009, med utfordrende forretningsklima som også påvirker telekommunikasjonssektoren, fortsatte inn i dette kvartalet. På tross av press på topplinjen forbedrer våre selskaper sine resultater, og det har gitt en rekordhøy operasjonell kontantstrøm. Ved utgangen av kvartalet nådde vi 168 millioner mobilabonnement, sier konsernsjef Jon Fredrik Baksaas i Telenor, i en pressemelding.

- For resten av året forventer vi at våre inntekter vil forbli under press. Vi vil fortsette å tilpasse våre aktiviteter for å levere en sterk operativ kontantstrøm og opprettholde våre markedsposisjoner, sier Baksaas.

Baksaas trekker fram at Grameenphone i Bangladesh og mobilvirksomheten i Telenor Norge leverer et spesielt sterkt kvartal, både med hensyn til vekst og marginer. Marginene øker også for Telenor Pakistan. Telenor mottok utbytte fra Kyivstar for 2006 og 2007 på 2,1 milliarder kroner,

I juni ble Telenor-varemerket lansert i Danmark og ventes å styrke Telenor Danmarks evne til å levere enhetlige produkter og tjenester, i tillegg til å skape en sterkere selskapsidentitet.

- I Sverige fortsetter vi fokuseringen på effektivitetsforbedringer. I tillegg til tiltak i salgs- og distribusjonskanalene, har det blitt annonsert bemanningsreduksjoner, og disse vil bli gjennomført i andre halvdel av 2009, sier Baksaas.

Telenor bygger nå opp sin virksomhet i India og klargjør for lanseringen. Nøkkelavtaler skal nå være på plass, inkludert GSM-utstyr, utsetting av IT-drift og avtaler om infrastrukturdeling.

- Vi planlegger å lansere tjenester i fem telekomregioner i fjerde kvartal. En mer detaljert utrullingsplan er hensyntatt i vår oppdatering av utsiktene for 2009, sier Baksaas.

- Våre Vimpelcom-aksjer har vært i arrest siden 11. mars 2009 i forbindelse med den grunnløse Farimex-saken. Den 30. september 2009 er behandlingen av Telenors anke av de tidligere kjennelsene, berammet i den føderale retten i Tyumen, sier Baksaas.

Mer om Telenors resultater for andre kvartal finnes på denne siden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.