Kraftig salgsøkning for AMD-baserte PC-er

Kraftig salgsøkning for AMD-baserte PC-er

Et flertall av de amerikanske PC-kjøperne foretrakk i juli maskiner med AMD-prosessor.

Etter å ha slitt tungt i mange måneder, kan AMD nå trolig juble over sterke salgstall i USA i sommer. Tall fra Current Analysis, som gjengis av TG Daily, viser at det i USA ble solgt flere AMD-baserte PC-er enn PC-er basert på Intel-prosessorer.

Med en andel på 51 prosent i antallet solgte maskiner, tok AMD 13,4 prosentpoeng av andelen fra Intel. I juli i fjor hadde AMD en andel på 46,7 prosent.

Av den totale PC-omsetningsverdien hadde AMD i juli i år en andel på 48,4 prosent mot Intels 51,6 prosent i juli.

Analyseselskapet mener at aggressiv prising er hovedårsaken til den noe uventede salgsøkningen.

TG Daily skriver at AMD fortsatt er sterkest på stasjonære maskiner. To tredjedeler av alle de stasjonære maskinene som ble solgt i USA i juli, var basert på en AMD-prosessor. Andelen av omsetningsverdien var derimot på 62 prosent.

Gjennomsnittsprisen på de stasjonære AMD-systemene var 536 dollar, mens snittprisen på Intel-systemene var en del høyere, 657 dollar.

De mest solgte maskinene hadde 2 GB minne og 320 GB harddisk, samt tokjernet prosessor fra én av de to leverandørene.

Men det er særlig i markedet for bærbare PC-er at AMD øker tilstedeværelsen. 44,8 prosent av alle bærbare PC-er solgt i USA i juli hadde AMD-prosessor. Dette er ifølge TG Daily ny rekord. Andelen steg fra 33 prosent i juni og fra 24,3 prosent i januar i år.

Gjennomsnittprisen for de bærbare AMD-PC-ene var ikke spesielt mye lavere enn snittprisen for de Intel-baserte maskinene. Mens AMD-maskinene i snitt kostet 748 dollar, var snittprisen for Intel-maskinene 764 dollar.

Analysen fra Current Analysis forteller derimot ingenting om salgsøkningen bidrar til å forbedre lønnsomheten til AMD eller om selskapet opplever en salgsøkning også i resten av verden.

Til toppen