Kraftig salgsvekst for bærbare pc-er

Salget av bærbare pc-er tok fullstendig av i første kvartal i år. Hewlett-Packard er suveren markedsleder.

Salget av bærbare pc-er tok fullstendig av i første kvartal i år. Hewlett-Packard er suveren markedsleder.

Salget av bærbare pc-er økte med 50 prosent i første kvartal sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Hewlett-Packard er suveren leder i markedet.

Hewlett Packard troner øverst på pallen. På plassen etter kommer Dell etterfulgt av Fujitsu Siemens og IBM på de neste plassene. Ifølge Finansavisen solgte HP drøye 21 000 bærbare i første kvartal, mens Dell og Fujitsu Siemens solgte nesten 14 000 bærbare hver. Til sammen ble det solgt 68 725 bærbare pc-er, ifølge tall Finansavisen har hentet inn.

Det er imidlertid Dell som har størst fart i markedet med en vekst på 81 prosent i salget av bærbare pc-er siden første kvartal i fjor. HP hadde en vekst på 42 prosent, mens Fujitsu Siemens hadde en vekst på 53 prosent, ifølge Finansavisen.

- Markedsveksten skyldes godt salg i SMB- og konsumentmarkedet. Prisene har holdt seg bra i forhold til i fjor. Minneprisene har blant annet økt og gjort at vi ikke har hatt like stort press på prisene, sier markedssjef Ingeborg Fløenes i Hewlett-Packard til avisen.

Til toppen