RESULTATERFINANS

Kraftig salgsvekst for HTCs mobiler

Mer enn doblet leveransene i fjor.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. jan. 2011 - 09:51

Mobilleverandøren HTC har lagt fram fjorårets resultater og kan vise til en vekst i leveransene på 111 prosent, sammenlignet med 2009.

Totalt i 2010 leverte HTC 24,6 millioner mobiltelefoner, mot 11,7 millioner i 2009. I den samme perioden økte omsetningen med 93 prosent fra 144,5 milliarder taiwanske dollar (22,9 milliarder kroner) til 278,8 milliarder taiwanske dollar (56,4 milliarder kroner). Dette ga et nettoresultat på 39,5 milliarder taiwanske dollar (8 milliarder kroner), 75 prosent mer enn i 2009.

Veksten i leveransene kom gradvis utover i året. I første kvartal leverte selskapet 3,3 millioner enheter, mens tallet var 9,1 millioner i fjerde kvartal. HTC regner med å levere 8,5 millioner enheter i det inneværende kvartalet. Det er ventet at selskapet også vil komme med et nettbrett i løpet av våren.

HTC nevner ikke Android-plattformen med et ord i presentasjon, men det er liten tvil om at det er selskapets satsing på denne plattformen som har vært drivkraften bak veksten. Selskapet nevner da spesielt modellene Desire og Wildfire som salgssuksesser, spesielt i Europa og Asia i andre halvår i fjor.

Det er likevel Nord-Amerika som er det største markedet til HTC, siden 50,6 prosent av omsetningen i fjor skjedde der.

Før Android-satsingen, leverte HTC nesten utelukkende mobiler basert på Windows Mobile, et marked som har opplevd en langvarig nedgang. HTC satser nå også på Microsofts nye mobilplattform, Windows Phone 7, men det er fortsatt for tidlig å si noe om hvor godt denne plattformen vil lykkes.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.