RESULTATERFINANS

Kraftig sprang fram for Tandberg

Tallene for andre kvartal viser solid vekst i både omsetning og resultat.

12. juli 2007 - 13:11

Tallene som Tandberg la fram i går for andre kvartal, viser solid vekst.

Sammenliknet med samme kvartal i fjor økte omsetningen med 49 prosent til 143,8 millioner dollar. Driftsresultatet økte med 61 prosent til 33,3 millioner dollar. Resultat per aksje økte med 66 prosent til 0,213 dollar.

Tallet på solgte enheter økte med 48 prosent til 13.512.

Administrerende direktør Fredrik Halvorsen viser til tilsvarende vekst i første kvartal, og mener tallene gjenspeiler Tandbergs evne til å gripe anledningen nå da video er i ferd med å bli en integrert del av en typisk konvergent IP-basert løsning for kommunikasjon.

Geografisk sett er Amerika det største området: Omsetningen nådde 77,2 millioner dollar, en vekst på 46 prosent. Europa, Midtøsten og Afrika vokse med 56 prosent til 51,9 millioner dollar. Framgangen var særlig stor i Nord-Europa og i Spania. I Asia og Stillehavet er det Australia som trekker opp: Veksten var 41 prosent til 14,7 millioner dollar.

Første halvår har vært en periode med sterk fornyelse for Tandberg. Selskapet har lansert løsningen Experia for teletilstedeværelse (bildet), videokonferansesystemet Movi for PC, og Entrypoint, en løsning som lar brukere øyeblikkelig kople seg til en pågående videokonferanse.

 <i>Bilde: Tandberg</i>
Bilde: Tandberg

Framover tar Tandberg sikte på stadig mer satsing på SIP, en enkel og utbredt standard for tale over IP.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.