Kraftig utvidet produsentstøtte for Pocket PC 2002

Ved den offisielle lanseringen vil en rekke leverandører markere støtte til Microsofts Pocket PC 2002. Mobilprodusenten Samsung har et spesielt interessant utspill.

Seinere i dag norsk tid samler Steve Ballmer og Microsoft det de kan av partnere og utviklere til store offisielle lanseringer av Pocket PC 2002 i San Francisco og London. Hewlett-Packard viser de to nye hånd-PC-ene de har lansert med det oppgraderte operativsystemet, Compaq forventes å kunngjøre to nye iPaq. Toshiba vil kunngjøre sin første Genio for andre enn det japanske markedet, og NEC og Mitsubishi (Panasonic) vil også være tilstede. Den koreanske produsenten Samsung markerer lanseringen ved å kunngjøre at det vil selge apparater basert på Pocket PC 2002 fra og med neste år. Dette er spesielt gledelig for Microsoft, siden Samsung hittil har holdt seg til PalmOS, og fordi kunngjøringen faller samtidig med at Samsung lanserer sitt første PalmOS-baserte apparat på det amerikanske markedet.


Mens Microsofts øvrige allierte innen hånd-PC-er kommer fra PC-verdenen, er Samsung verdens femte største produsent av mobiltelefoner, etter Nokia, Motorola, Ericsson og Siemens. Selskapet har som uttalt strategi å lage apparater som er fullverdige hånd-PC-er, samtidig som de er mobiltelefoner. Samsung har gjennomført markedsundersøkelser som viser at gitt at apparatene er små nok og lette nok, er det stor etterspørsel etter hånd-PC-er som integrerer mobiltelefoni.


Hovedtemaet ved lanseringen av Pocket PC 2002 er at trenden mot håndholdte apparater som langt på vei kan erstatte bærbare PC-er, fortsetter. Plattformen skal bære mobile anvendelser, tett integrert mot bedriftenes øvrige systemer. Pocket PC er til yrkesbruk mot kritiske bedriftsapplikasjoner, og for brukere som skjønner at elektronisk filofakseri tjener på å integreres mot fellesskapets informasjons- og forvaltningssystemer.

De første reaksjonene på Pocket PC 2002 er positive. De nye apparatene er mindre og lettere, og særlig Hewlett-Packards nye Jornada 568 (se bildet) viser en stil som minner svært lite om dette selskapets tidligere svært så klumpformet maskineri. Grensesnittet er inspirert av den nye stilen som preger Windows XP, og som bæres godt av de avanserte skjermene med 16 biters farger i Microsofts plattform for hånd-PC-er. Pocket PC 2002 er tilrettelagt for mobil kommunikasjon og for tilgang til fjerntstående servere gjennom Internett-formidlede virtuelle private nettverk.


På brukersiden trekker anmelderne trekker fram detaljer i applikasjonene, at du kan sortere kontakter etter både navn og selskap, at kalenderen kan vise opptil et år om gangen, og at e-postklienten lar deg organisere meldinger i mapper. Dette gjelder også tredjepartsapplikasjoner. Beta-utgaven av Adobes e-bokleser Acrobat Reader for Pocket PC skal gi en leseropplevelse som overhodet ikke kan sammenliknes med tilsvarende på PalmOS-apparater. Adobe sier man ikke vil vurdere tilsvarende forbedringer for Palm før plattformen blir oppgradert til samme nivå som Microsofts.

Til toppen