RESULTATERFINANS

Kraftig vekst for Apples Mac og iPod

Salget vokser kraftig. Steve Jobs lover et fantastisk 2007, selv om opsjonsskandalen ulmer.

19. okt. 2006 - 07:59

Apples tall for regnskapsårets fjerde kvartal innfridde enkelt markedets forventninger. Selskapet advarer at tallene kan endres avhengig av hva den pågående interne opsjonsetterforskningen fører til.

Apple leverte et kvartalsoverskudd på 546 millioner dollar. Det 27 prosent over fjorårets 430 millioner dollar. Omsetningen endte på 4,84 milliarder dollar, opp fra 3,68 milliarder, en økning på nesten 32 prosent.

Både salget av Mac-maskiner og iPod vokste kraftig. Apple solgte 8,7 millioner iPod i kvartalet. Det var 35 prosent flere enn i tilsvarende periode i fjor. Mac-salget økte med 30 prosent og det ble solgt 1,6 millioner enheter. Desktop-salget økte bare med fire prosent, mens salget av bærbare enheter steg med hele 56 prosent.

iTunes omsatte for 452 millioner dollar. Det var en oppgang på 71 prosent sammenlignet med fjoråret, men samtidig en nedgang på 1 prosent sammenlignet med forrige kvartal.

– Dette sterke kvartalet avslutter et ekstraordinært godt år for Apple. Ser vi fremover, så kommer 2007 trolig til å bli et av de mest spennende årene for nye produkter i Apples historie, sier Steve Jobs, administrerende direktør i Apple, i en pressemelding.

Alt er imidlertid ikke rosenrødt hos Apple for tiden. Selskapet er et av cirka 100 selskaper som er i søkelyset for opsjonsfusk og toppsjefene i flere av dem har måtte gått av.

Tidligere finansdirektør i Apple, Fred Anderson, trakk seg fra Apples styre tidligere i oktober som en konsekvens av tilbakedateringer av opsjoner i Apple.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.