KARRIERE

Kraftig vekst for IT-studier

IKT-bransjen spår vekst i 2004, og skolene bekrefter økt interesse.

Noroff instituttet er en IKT-fagskole som tilbyr alt fra ett-årige yrkesrettede kurs til bachelorgrader i samarbeid med utenlandske universiteter. Etter flere år med nedgang i studenttall og pessimisme i bransjen, registrerer instituttet nå en merkbar større interesse for IT-relaterte fag.

Dette understreker oppgangen i IKT-bransjen og hva andre studiesteder for IKT-fag digi.no i den siste tiden har snakket med. (se tidligere saker i boksen på høyre side)

- Vi hadde 30 prosent flere netthenvendelser før jul om våre IKT-studier, forteller studiesjef Ari Mathiesen til digi.no.

Noroff delte ut 3000 studiekataloger på en studiemesse i Kristiansand i forrige uke, som var dobbelt så mange som året før. Det er spesielt stor interesse for de kreative fagene innen multimedia, design og 3D-grafikk i film og web-produksjon.

Noroff har lagt seg på en beskjeden linje og ønsker ikke å vokse ”opp som en løve og ned som en skinnfell”. Mathiesen viser til flere konkurrerende virksomheter som for eksempel IT-akademiet som vokste for raskt og gikk konkurs.

Noroff instituttet startet i 1987 med kurs innen ledelse og organisasjonsutvikling og videreførte tilbudet mot IKT-relaterte studier i 1998 med 60 studenter. Året etter økte studenttallet til 120, deretter til 600 og endte altså på 1000 studenter i år 2000. I dag er tallet gått ned til 700 studenter som er knyttet til Noroff, hvorav 150 studerer via fjernundervisning. Instituttet har til tross for nedgangstider unngått tapstall.

For å ta en bachelorgrad går studenten to år på Noroff instituttet og fullfører det siste året i utlandet. Instituttet har inngått avtale med Monash University i Melbourne, som muliggjør undergraduate utdanning. Dette tilsvarer tre-årig norsk høgskole-/universitetsutdanning og gir en bacehlorgrad innen multimedia, computing eller network computing. I snitt velger rundt 150 studenter å fullføre en bachelor-grad i utlandet.

- Vi ser lyst på framtiden og tror studenter kan være rimelige trygge på å få jobb i bransjen senere, sier Mathiesen.

Han forteller at det er spesielt innen IT-sikkerhet det i dag er en stor etterspørsel, mens det fortsatt kan være tøft å få jobb innen programmering og systemutvikling.

Noroff instituttet har på det meste omsatt for 96 millioner med god fortjeneste og solid investering i maskinpark, programmer og utstyr. Instituttet er etablert i

Kristiansand, Oslo, Bergen, Porsgrunn, Stavanger, Lillehammer og Fredrikstad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.