ANALYSER

Kraftig vekst for mobilt bredbånd

Fast bredbånd går derimot litt tilbake i Norge.

17. sep. 2009 - 12:41

Oslo (NTB): Teleselskapene melder om kraftig vekst i mobilt bredbånd, og det er trolig årsaken til at veksten i bredbåndsabonnement med fast tilgang har stagnert.

Antall abonnenter med fast bredbåndstilknytning har til og med gått litt ned. Mens det i første kvartal var 1 585 000 ordinære bredbåndsabonnement, er det ved utgangen av andre kvartal 2 000 færre, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Det er særlig bedriftsabonnement som blir avviklet, trolig til fordel for mobilt bredbånd som de ansatte kan bruke når de er på farten.

Hele 1 435 000 av de faste bredbåndsabonnementene er tegnet i privatmarkedet. Av disse har 19 prosent nå en hastighet på 8 Mbit/s eller mer. Det er i Rogaland og Nord-Trøndelag at husholdningene har flest raske bredbånd. 45 prosent av rogalendingene og 34 prosent av nordtrønderne har bredbånd med slik hastighet.

Den gjennomsnittlige farten på fast bredbånd er 5,5 Mbit/s. 67 prosent av norske husholdninger har bredbånd. Sør-Trøndelag, Akershus og Oslo er fylkene med flest bredbåndsabonnenter i prosent av husholdningene, mens Finnmark har færrest. Bykle kommune er den kommunen der innbyggerne er mest opptatt av å ha bredbånd. Her har 91,5 prosent av husstandene en slik tilknytning.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.