ANALYSER

Kraftig vekst for servere

IBM og Oracle er de som øker mest, ifølge IDC.

25. mai 2011 - 16:36

Analyseselskapet IDC har publisert anslag over

Den globale serveromsetningen i første kvartal i år. De mener markedet har vokst med 12,1 prosent til 11,9 milliarder dollar sammenliknet med samme kvartal i fjor. I volum er veksten 2,5 prosent, til 1,9 millioner maskiner.

Omsetningsmessig er det servere i den midtre prisklassen som vokser mes, med 28,3 prosent. Rimelige servere vokser med 8,7 prosent, høyende servere med 14,2 prosent.

Ifølge IDC er dette første gang på åtte kvartaler at alle tre segmenter vokser samtidig. Også den geografiske fordelingen er jevn.

Av de fem største leverandørene, vokser HP og Dell mindre enn markedet, mens Fujitsu opplever en tilbakegang på 15,6 prosent.

IBM vokser suverent mest, med 22,1 prosent. Markedsandelen deres øker fra 26,9 prosent til 29,2 prosent, 2,3 prosentpoeng under HP. En hovedforklaring på IBMs framgang er veksten for stormaskinen System z, med 41,1 prosent til 1,0 milliarder dollar.

Oracle vokser noe mer enn markedet, med 13,6 prosent, og inntar fjerdeplassen foran Fujitsu: For et år siden sto de to noenlunde likt. Ifølge IDC bidrar økt etterspørsel etter Sparc-servere til Oracles framgang, et år etter kjøpet av Sun.

Unix-servere vokste med 12,5 prosent til 2,6 milliarder dollar, tilsvarende 21,8 prosent av totalmarkedet for servere. Unix bidrar til framgang hos både IBM, HP og Oracle.

Linux-servere vokste med 16,6 prosent til 2,0 milliarder dollar, og utgjør nå 16,9 prosent av markedet, målt i omsetning.

Windows-servere står for 48,5 prosent av det globale servermarkedet, med en økning på 10,1 prosent til 5,8 milliarder dollar.

Omsetning i tusen dollar og markedsandeler i prosent til de fem største serverleverandørene.
Omsetning i tusen dollar og markedsandeler i prosent til de fem største serverleverandørene. Bilde: IDC Worldwide Quarterly Server Tracker, May 2011
Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.