BEDRIFTSTEKNOLOGI

Kraftig vekst for Trolltechs Qt

Norske Trolltech melder om kraftig vekst i lisenssalget for selskapets utviklingsrammeverk, Qt.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. jan. 2005 - 12:51

Norske Trolltech skriver i en pressemelding at selskapets applikasjonsrammeverk for grafiske brukergrensesnitt, Qt, selger som aldri før. I 2004 opplevde selskapet en økning i salget på 40 prosent i forhold til året før. Blant de selskapene som i fjor tok i bruk Qt for første gang, nevnes AMD, Skype, Toon Boom Animation, Altair Engineering, Pioneer Hi-Bred International og Wolfram Research.

- 2004 var et utmerket år for Qt, både som kommersiell utviklingsprogramvare og som en utbredt verktøy i åpen kildekodemiljøet, sier Erik Chambe-Eng, president og medstifter i Trolltech.

- Med de økende kravene til å utvikle for flere desktopplattformer, slik som Windows og Linux, ser vi at markedets behov for Qt forsetter å vokse. 2005 bli et viktig år for Trolltech, siden vi vil lansere den neste store utgaven av Qt, sier Chambe-Eng.

Windows er ifølge Trolltech stadig den mest brukte plattformen for Qt-basert applikasjonsutvikling, men ifølge en undersøkelse gjort blant 1300 utviklere av Qt-baserte løsninger i april i fjor, blir Linux stadig mer populær som plattform for utvikling av nye applikasjoner. Men uansett hvilken plattform applikasjonene utvikles på, skal de relativt enkelt kunne porteres til andre operativsystemer, inkludert Windows, Linux og Mac OS X.

Blant de mest kjente av fjorårets produkter som er basert på Qt, er Linux-utgaven av kommunikasjonsprogramvaren Skype.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.