Kraftig vekst for Visma

Pengene fosser inn for Øystein Moan & Co.

Øystein Moan, konsernsjef i programvareselskapet Visma, kunne presentere meget sterke resultater for andre kvartal. Selskapet har vokst kraftig på grunn av opppkjøp og satsing på skytjenester.
Øystein Moan, konsernsjef i programvareselskapet Visma, kunne presentere meget sterke resultater for andre kvartal. Selskapet har vokst kraftig på grunn av opppkjøp og satsing på skytjenester. (Bilde: Visma)

Pengene fosser inn for Øystein Moan & Co.

Programvareselskapet Visma, som er en av Nordens største leverandører av tjenester til økonomi- og administrasjon, kunne presentere meget sterke resultater for andre kvartal. Omsetningen for kvartalet endte på 1,43 milliarder kroner og vokste 16 prosent fra samme kvartal i fjor.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte med et resultat på 256 millioner kroner, en kraftig forbedring fra samme tid i fjor da selskapet satt igjen med 183 millioner kroner. Selskapet har ikke levert tilsvarende EBIDTA-vekst siden før finanskrisen i 2008.

Resultat før skatt endte på 122 millioner kroner, en forbedring på 58 prosent fra 2011 da selskapets bunnlinje endte på 77 millioner kroner.

– Den sterkeste veksten kommer fra programvare og programvare levert som tjeneste (SaaS). I andre kvartal økte SaaS-inntektene med 26 prosent. Det er en Det er en utvikling som forventes å fortsette med en betydelig satsning innen flere områder, skriver selskapet i en pressemelding.

I begynnelsen av juni kunne digi.no presentere Visma sin strategi for nettskyen. Selskapet vil i høst lansere Visma.net, et ERP-system rettet mot små- og mellomstore bedrifter. Det er utviklet fra bunnen av med tanke på distribusjon i nettskyen.

– Både markedet og Visma er i en overgangsfase fra lokalt installert programvare til nettbasert programvare, levert som en tjeneste over internett. I tillegg til å ha stor tilgjengelighet og være brukervennlig, er Visma.net rask og effektiv. Visma.net er trolig den raskeste og mest skalerbare skybaserte forretningsløsningen som noensinne er laget, sier Øystein Moan som er konsernsjef i Visma.

Vismas hovedeier er det amerikanske investeringsfondet Kohlberg Kravis Roberts (KKR) og har vokst kraftig gjennom oppkjøp de siste årene. I juni meldte de om kjøp av trondheimsbaserte DI Systemer. I april kjøpte Visma det svenske selskapet Agda Lön, som gjorde dem til markedsleder innenfor lønnstjenester i Sverige.

– Kombinasjonen av målrettede oppkjøp og utvidelse av det eksisterende tjeneste- og løsningstilbudet, er en god vekststrategi som gir uttelling både for Visma og våre kunder, Øystein Moan.

Selskapet har virksomhet i Danmark og Nederland, Finland, Storbritannia og Romania foruten Sverige og Norge. Den økonomiske nedturen i Europa har enda ikke satt sine veldig tydelige spor i regnskapet, selv om det har merkes både i Danmark og Nederland.

– Europa står fortsatt overfor store økonomiske utfordringer og som et resultat av dette, ser vi noe lavere økonomisk vekst i enkelte av Vismas virksomhetsområder, er Moans kommentar til det.

    Les også:

Til toppen