Kraftig vekst i AMDs markedsandeler

Nye prosessorer har gitt ny entusiasme.

Kraftig vekst i AMDs markedsandeler
(Bilde: Sven Doering / VISUM)

Nye prosessorer har gitt ny entusiasme.

Ifølge EE Times skriver analyseselskapet Mercury Research i en kommende rapport at AMD vinner markedsandeler i en prosessmarked som stadig er på vei nedover.

Ifølge analyseselskapet skal salget i første kvartal i å ha vært 8,3 prosent lavere enn salget i fjerde kvartal i fjor. Det er ikke uvanlig at salget er høyere i fjerde kvartal enn i det påfølgende første kvartalet, men i gjennomsnitt er denne nedgangen ikke høyere enn 7,4 prosent, ifølge Mercury Research.

I dette markedet er det at AMD nå vinner markedsandeler. Selskapet markedsandel økte ifølge Mercury Research fra 17 prosent i fjerde kvartal i fjor til 20,9 prosent i første kvartal i år.

Noe av dette skyldes trolig at det er salget av prosessorer til bærbare pc-er som opplever størst fall, mens AMD tradisjonelt har hatt en sterkere stilling i markedet for prosessorer til servere og stasjonære pc-er.

En annen årsak er nok at AMD endelig har fått orden på produksjonsteknologien og nå leverer brikker basert på 45 nanometers prosessteknologi, noe som gir mange fordeler både for selskapet selv og for produktene det leverer.

Blant fordelene som enkelte kanskje har merket seg, er gode overklokkingsegenskaper. Den nyeste Phenom II-prosessoren skal ha latt seg overklokke til over 7,1 GHz ifølge denne artikkelen. Riktignok med kjøling basert på flytende nitrogen.

Nettstedet Bright Side Of News gjengir dog informasjon fra de tre største leverandørene av hovedkort, som sier at AMD-andelen har økt fra åtte prosent til 30 prosent på kort tid, med utsikter til å stige helt opp til 40 prosent i løpet av andre kvartal i år.

Ifølge Digitimes er det også ventet økt vekst i salget av AMD-prosessorer siden disse tillater at brukeren oppgradere prosessoren i pc-en uten at resten av systemet må byttes ut.

Til toppen