Kraftig vekst i Android-skadevare

Farlige applikasjoner mangedoblet i løpet av første halvår.

3. aug. 2011 - 10:52

Sikkerhetsselskapet Lookout, som har spesialisert seg på sikkerhetsløsninger til en rekke smarttelefoner, presenterer skremmende tall for brukerne av Googles mobilplattform Android.

I sin ferske rapport, Mobile Threat Report, slår de fast at omfanget av skadevare på denne plattformen har økt betydelig den siste tiden.

Android-brukere har 2,5 gang høyere sannsynlighet for å komme borti skadevare nå enn for seks måneder siden. Mellom en halv og en million brukere skal også ha blitt direkte berørt etter å ha lastet ned skadelige applikasjoner i årets første seks måneder.

Antallet applikasjoner på markeder der man har funnet skadevare, har steget fra 80 til 400 i samme periode. Dette er programvare som kan ta over telefonen til brukeren og gjøre stor skade. Det er teknologinettstedet TechCrunch.com som melder dette onsdag.

Men truslene finnes ikke bare i infisert programvare gjennom applikasjonsmarkedene til Android. Også webbaserte trusler, ved at smarttelefon-brukerne klikker på usikre lenker, har steget. Tre av ti brukere vil sannsynligvis klikke på en eller flere «giftige lenker» gjennom et år, melder Lookout.

De som skriver og utvikler skadevare rettet mot Android, har utviklet nye metoder for å infisere telefoner. Flere mobilannonser er heller ikke sikre ettersom de leder brukeren til nettsteder som automatisk starter nedlasting av skadevare til telefonen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.