SAMARBEIDSVERKTØY

Kraftig vekst i bruken av Slack, forbereder Teams-integrasjon

Behovet for samarbeidstjenester har gått i været under koranakrisen.

Slack har nylig blitt redesignet for å gjøre tjenesten enklere å bruke.
Slack har nylig blitt redesignet for å gjøre tjenesten enklere å bruke. Skjermbilde: Slack
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. mars 2020 - 09:54

Koronakrisen har ført til at mange flere enn vanlig jobber hjemmefra. Det har ført til en kraftig vekst i bruken av mange tjenester, ikke minst samarbeids- og kommunikasjonstjenesten Slack. Tjenesten nådde en ny milepæl den 10. mars da tjenesten passerte 10 millioner samtidige brukere. Den 25. mars ble rekorden så langt nådd, med 12,5 millioner samtidige brukere. Dette skriver Slack Technologies i en pressemelding.

Telia innfører mobiltelefoni i Teams for sine bedriftskunder.
Les også

Telia først med mobiltelefoni i Teams

Slack har for lengst blitt passert av Microsoft Teams i antallet brukere, men selskapet måler dette så forskjellig at tallene ikke er direkte sammenlignbare. Microsoft oppga den 19. mars at antallet daglige brukere av Teams hadde vokst med 12 millioner på en uke og nådd 44 millioner.

Ny design rulles ut

Selv om Slack har mange ulike brukere, er det mye som tyder på at tjenesten er mest populær i IT-avdelinger og blant teknisk orienterte personer.

I midten av mars begynte Slack Technologies å rulle det som har blitt omtalt som den største redesignen av Slack noensinne. Utrulling er ventet å ta flere uker. Målet med redesignen skal være å gjøre Slack enklere å bruke for alle, og dermed tiltrekke seg nye typer brukere. 

Integrasjon

Under en analytikersamtale i forrige uke skal Steward Butterfield, CEO og medgründer i Slack, ha fortalt at Slack Technologies jobber med teknologi som skal gjøre det mulig for Slack-brukere å kommunisere med brukere av Microsoft Teams. Dette skriver CNBC.

Butterfield skal ha kommet med få detaljer, men mye tyder på at integrasjonen i alle fall vil inkludere talesamtaler. 

Slack har allerede støtte for integrasjon med flere andre Microsoft-tjenester, slik som Skype, Onedrive, Outlook og Sharepoint. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA
− Konsekvent lisensierings-modell verden over gir mindre forvirring og mer effektive beslutninger, mener Microsoft og utvider den europeiske modellen.
Les også

Fjerner Teams fra populær programpakke

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.