Kraftig vekst i Ebay

Løftes av apper til mobil og av Paypal.

Toppsjef John Donahue i Ebay lykkes i å øke omsetningen gjennom applikasjoner for mobil.
Toppsjef John Donahue i Ebay lykkes i å øke omsetningen gjennom applikasjoner for mobil. (Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images / All Over Press)

Løftes av apper til mobil og av Paypal.

Tredjekvartalstallene til Ebay bekrefter tendensen i høst: De tradisjonelle IT-aktørene sliter, mens nettaktørene gjør det svært bra.

Sammenliknet med i fjor økte Ebay nettoomsetningen med 15 prosent til 3,40 milliarder dollar og nettoresultatet med 22 prosent til 597 millioner dollar.

Selskapet har tre forretningsområder: I tillegg til den tradisjonelle nettmarkedsplassen kommer betalingstjenester gjennom datterselskapet Paypal og drift av nettbutikker for merkevarer og detaljister gjennom datterselskapet GSI.

Omsetningen gjennom markedsplassen økte med 9 prosent til 1,81 milliarder dollar.

Omsetningen til Paypal økte med 23 prosent til 1,37 milliarder dollar. Suksessen til betalingstjenesten gjør at den nå står for over 40 prosent av nettoomsetningen i Ebay. Selskapet antar at Paypal vil fortsette å vokse raskere enn den øvrige virksomheten.

Omsetningen til GSI økte med 12 prosent til 226 millioner dollar.

I fjerde kvartal spår Ebay en omsetning mellom 3,85 milliarder dollar og 4 milliarder. Ifølge Bloomberg er dette i underkant av hva noen analytikere hadde ventet.

Ebay har satset stort på å utvikle hensiktsmessige mobile applikasjoner. Ifølge toppsjef John Donahue er dette en vesentlig forklaring på omsetningsveksten gjennom markedsplassen, blant annet fordi de har skaffet Ebay 800 000 nye brukere. Til sammen er Ebays mobile apper lastet ned over 100 millioner ganger.

Bransjeobservatører mener slagene innen e-handel nå i stor grad vil dreie seg om leveringstider.

En ny mobil applikasjon fra Ebay, «eBay Now», prøves ut i disse dager i San Francisco. Appen gjør det mulig å kjøpe varer fra stormagasiner som Macy’s, Target og Walgreens, og få varene levert hjem samme dag.

Til toppen